Online strategie

We bouwen het fundament om jouw bedrijf succesvol in de online wereld te introduceren.

De online strategie bepaalt de koers

Zonder een goede online strategie, blijft het maar gokken wat waarde creëert voor je doelgroep
Een online strategie is onmisbaar in de ingewikkelde wereld van het internet met ontelbare websites en social media. Het geeft een duidelijke richting en houvast aan je onlineactiviteiten. Jouw bedrijf, je doelstellingen en de behoeftes van de klant dienen allemaal op elkaar afgestemd te zijn. Dit zorgt voor een duidelijke strategie en bepaling van de online koers.

Drie belangrijke elementen van online strategie

1

Online doelstellingen

Naamsbekendheid verhogen, verkopen verhogen, up-sell of cross-sell mogelijkheden uitbreiden of je klanten helpen door ze te informeren en te inspireren op het internet. De kunst is om voldoende waarde te bieden voor de juiste klanten. Zo bieden duidelijke doelstellingen kaders voor online marketing acties en heeft ieder doel een andere marketing actie nodig.
2

Bedrijfsidentiteit

Een duidelijke profilering van jouw bedrijf bepaald of klanten het vertrouwen krijgen om zaken met je te doen of niet. Het is dus belangrijk om een goede herkenbaarheid te creëren in tekst, beelden en toepassingen. Dit wordt doorgevoerd in de producten en de diensten die je verkoopt. Wanneer dit goed op elkaar is afgestemd zorgt het voor een krachtig en consistente online bedrijfsidentiteit die voldoende waarde creëert voor jouw ideale klanten.
3

De ideale klant

Wanneer je de online koers uitzet moet je goed weten op wie je je richt. Om het tastbaar te maken ontwikkelen we persona’s. Dit zijn de mensen die we in ons achterhoofd houden als we aan de slag gaan tijdens de projecten. Al hun eigenschappen, behoefte, uitdagingen en vragen brengen we overzichtelijk in kaart. Alles met als doel de gehele klantenreis af te stemmen specifiek op deze mensen.

De vertaling van deze drie stappen zorgt voor een duidelijke strategie en dient als basis voor alle marketingactiviteiten.

De voordelen van onze online strategie

Een heldere online strategie biedt de volgende voordelen:
  • Geeft inzicht in wie je klanten zijn en waar ze naar op zoek zijn
  • Definieert de juiste toegevoegde waarde vanuit jouw organisatie
  • Biedt kaders en informatie voor de benodigde acties
  • Verhoogt merkbekendheid
  • ROI-verhoging, door het slim inzetten van je marketing budget

Overtuigd dat een online strategie noodzakelijk is?

We helpen je graag op weg. Neem contact op via het contact formulier of bel via onderstaand nummer.

Contact formulier